'Superbiatlete' geboren

Biatlete Darya Domracheva is zaterdag in Minsk bevallen van een dochtertje. De Wit-Russische en haar dochter maken het beiden goed. Het meisje heeft van zowel biatleten als biatlonfans wereldwijd al bijnamen als 'superbiatlete' en 'biatlonmonster' gekregen en dat heeft alles te maken met de ouders van het kind.

Domracheva is dit jaar getrouwd met biatlonlegende Ole Einar Bjørndalen, de vader van het kind. De twee hebben bij elkaar nogal een erelijst en dus wordt gekscherend verwacht dat hun kind een van de meest getalenteerde sporters ooit is. De 30-jarige Domracheva won in 2014 in Sochi drie gouden individuele medailles op de Olympische Spelen, is tweevoudig wereldkampioene, won 25 World Cup-wedstrijden en pakte in 2014-2015 de eindzege in de World Cup.

Haar man is volgens velen de beste biatleet aller tijden en zonder twijfel de meest succesvolle ooit. De 42-jarige Koning Biatlon, nog altijd actief en behorend tot de wereldtop, won acht gouden olympische medailles - naast vier keer zilver en één keer brons. Daarnaast veroverde hij maar liefst twintig wereldtitels en nog eens veertien zilveren en tien bronzen WK-medailles. Zijn aantal van 94 individuele World Cup-zeges is ongeëvenaard en tussen 1997 en 2009 won hij maar liefst zes keer het eindklassement in de World Cup.