CL: Uitslag FK Rostov - PSV

PSV is er, ondanks dat het twee keer scoorde, niet in geslaagd op bezoek bij FK Rostov een zege te boeken. Extra zuur was de gemiste strafschop van Pröpper (2-2).

Phillip Cocu stelde net als tegen Atlético Madrid vijf verdedigers op. Gastón Pereiro moest op de bank plaatsnemen, terwijl Daniel Schwaab een van de drie centrale verdedigers was. Het hielp bijzonder weinig, want PSV keek al na zeven minuten tegen een achterstand aan. Dmitriy Poloz kreeg alle ruimte toen de verdedigers stonden te slapen, kon aannemen in het strafschopgebied en Jeroen Zoet met een laag schot verschalken.

Rostov had de voorsprong en kon nu nog beter dan eerst het favoriete spel spelen: ver terugzakken en met de snelle aanvallers gokken op kansen vanuit de counter. Een minuut of zes na de 1-0 lag echter de gelijkmaker er al in. Davy Pröpper schoot via het been van Vladimir Granat raak, nadat Luuk de Jong de bal na een pass van Nicolas Isimat-Mirin met het hoofd had teruggelegd. Rostov was in het eerste halfuur de bovenliggende partij, combineerde zo nu en dan heel aardig.

Wéér Poloz

Juist toen PSV de controle over de wedstrijd leek te hebben, sloeg Rostov wéér toe. Azmoun won het kopduel van Isimat, legde terug voor Poloz die simpel en hard binnen kon schieten: 2-1. Cocu en de zijnen leken met chagrijn de rust in te moeten, maar Luuk de Jong stak daar een stokje voor. De pass van Andrés Guardado op Santiago Arias was fenomenaal, de rechtsback raakte via Granat de lat waarna De Jong op de goede plek stond om binnen te koppen.

In de tweede helft kreeg PSV een cadeautje van de arbiter. Zoveel gebeurde er niet, al had De Jong in het zestienmetergebied wel een mannetje of vier om zich heen. Granat zocht wat contact waardoor Pröpper vanaf elf meter mocht aanleggen. Dzhanaev stopte de strafschop, waardoor sprake blijft van een penaltysyndroom voor PSV. Was het tegen Atlético nog Guardado die miste, nu faalde ook de man die bovenaan het lijstje staat.

Slotoffensiefje

Met Steven Bergwijn in de ploeg voor Jorrit Hendrix hoopte Cocu op meer snelheid en diepgang in het laatste halfuur. Dat leidde niet meteen tot meer kansen, al was Pröpper met een hard schot, dat via de lat op de doellijn binnen handbereik van Dzhanaev viel, dicht bij 2-3. PSV verdiende de zege dus allicht en zocht in het slotkwartier naar de bevrijding. Bergwijn kapte zijn tegenstander uit, maar zag de keeper zijn schot pareren. Wat in de eerste helft wel lukte, deed PSV in de extra tijd van het tweede bedrijf niet. Zo bleef het bij 2-2 op bezoek bij Rostov en met het oog op de derde plek is dat geen dramatische uitslag. Benieuwd of de landskampioen wonderen kan verrichten in het naderende tweeluik met Bayern München.