FOK! Wat een weer.. Even heel ander weer

Goeiemorgen! Vandaag en de komende dagen krijgen we tijdelijk te maken met een heel ander weertype. Toch laten de vooruitzichten voor na het weekend weer een overgang zien naar droog en zonnig weer, maar tot en met zondag kan er iedere dag wel wat regen of een enkele bui vallen. 

Vandaag neemt de bewolking vanuit het westen toe en uiteindelijk gaat er dus ook enige regen vallen. Hoeveel is nog vrij onzeker, diverse modellen laten hoeveelheden van 5 tot 10 millimeter zien, maar er zijn ook modellen die het maar op 1 tot 4 mm houden. In ieder geval, het wordt wel tijdelijk nat. In het oosten en zuidoosten kan de zon eerst nog even schijnen en daar blijft het nog heel lang droog, daar komt de neerslag pas later in de middag opzetten. Terwijl de regen het zuiden nog moet halen, wordt het in het noorden en westen alweer droog. De zon blijft het echter heel moeilijk houden.

De temperaturen liggen op 18 graden onder de bewolking en 22 graden daar waar de zon nog het langst blijft schijnen. De wind laat ook weer eens van zich horen en wakkert aan naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op de Wadden mogelijk even krachtig tot hard. Tegen de avond neemt de wind dan weer af.

Fijne dag!

Zon op 07:35
Zon onder 19:25
Zonkracht

3 / 2

Nederland
 

Prachtige zonsopkomst met schapen nabij Eemnes. (Foto: KlapMongeaul)
Een prachtige foto van KlapMongeaul op een vroege ochtend. De schapen zijn aan het wakker worden. (foto: Klapmongeaul)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1829 Londens georganiseerde politiekorps gaat aan de slag. Deze zal bekend worden als Scotland Yard.
1941 Het bloedbad van Babi Jar vindt plaats.
1954 Het CERN wordt opgericht.
1968 De eerste uitzending van de Fabeltjeskrant op de Nederlandse televisie. 
1997 Britse wetenschappers stellen het verband vast tussen de Ziekte van Creutzfeld-Jakob en de gekkenkoeienziekte (BSE).

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.