Bier maakt sociaal

Stichting Open Deur, in dit geval wetenschappers van de Universitätsspital in Basel, hebben iets bewezen dat een normaal denkend mens al veel eerder uitgedokterd had: het drinken van bier maakt de mens sociaal.

Om dit te bewijzen namen de onderzoekers 30 mannen en net zoveel vrouwen, die allemaal bier kregen. De helft van beide groepen trof het niet; zij kregen 'bier' zonder alcohol te verwerken. Daarna werden zowel de pech- als geluksvogels onderworpen aan allerlei testjes. Hierbij moet je denken aan gezichtsherkenning, een empathietestje en een opwindingstest.

De behoefte om gezellig met anderen te praten nam toe bij de personen die bier dronken. Zelfs vrouwen die normaal gesproken eerst driehonderd jaar de kat uit de boom kijken voordat ze überhaupt tegen iemand praten, werden wat losser.

Dankzij bier (met alcohol dus) herken je ook eerder vrolijke gezichten. Mensen krijgen meer empathie. Zelfs werkgevers. Aangeschoten personen geven seksueel getinte afbeeldingen tevens een hoger cijfer dan wanneer ze nuchter zijn. Saillant detail is dat bier de zin in seks niet groter maakt.

Wie er wat meer over wil weten, kan hier klikken.