Uitslag PSV - Feyenoord

Feyenoord heeft ook de zesde wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Op bezoek in Eindhoven tegen PSV werd het 0-1. De vraag voorafgaand aan de topper was welke ploeg zou gaan profiteren van de topprestatie van Feyenoord op donderdag tegen Manchester United. Voelden de Rotterdammers die wedstrijd nog in de benen of waren ze voldoende uitgerust en door de zege vol zelfvertrouwen?

Beide ploegen vielen aan in de eerste helft, waardoor het spel soms op rap tempo op en neer golfde. PSV greep meteen na de aftrap het initiatief en kreeg in de eerste tien minuten drie mogelijkheden. Luuk de Jong kopte over, Andrés Guardado schoot ruim naast en Jetro Willems zag zijn vrije trap centimeters over de goal van Brad Jones verdwijnen. Na deze beginfase kreeg Feyenoord de wedstrijd beter onder controle en ging het ook zelf aanvalletjes opzetten. Echt gevaarlijk werd de ploeg van Giovanni van Bronckhorst in eerste instantie niet.

PSV bleef er wel af en toe gevaarlijk uitkomen en dat leverde een kopkansje op voor De Jong (voorlangs), een gevaarlijk schot van Narsingh (redding Jones) en goed diepgaan van Narsingh na een uitstekende pass van Guardado waar opnieuw de Feyenoord-keeper tussen zat. Feyenoord kreeg de grootste kans via Nicolai Jørgensen, maar de sliding van Jetro Willems was perfect. Steven Berghuis bediende even daarvoor Dirk Kuyt in de zestien, maar die kon de bal niet goed controleren.

In de tweede helft gingen PSV en Feyenoord op dezelfde voet verder. Felle duels en snelle uitbraken. Het was PSV dat zich het meest in de zestien van Feyenoord meldde, maar daar stonden de Rotterdammers goed te verdedigen. Jan-Arie van der Heijden voorkwam dat Pereiro de bal bij Luuk de Jong bezorgde en Eric Botteghin wierp zich voor een hard schot van Santiago Arias. Steven Berghuis kreeg de bal aan de overkant net niet op tijd bij Jørgensen en Botteghin kon zijn hoofd niet tegen een voorzet van Jens Toornstra krijgen. Ook Narsingh bleef gevaarlijk: hij schoot vlak voor het verstrijken van het uur een metertje over. Van Bronckhorst bracht Bilal Basaçikoglu voor Berghuis, Cocu liet Steven Bergwijn en Bart Ramselaar respectievelijk Narsingh en Guardado vervangen. In de laatste twintig minuten hing de winnende goal van PSV meer in de lucht dan die van Feyenoord. De Rotterdammers verdedigden vooral.

Pereiro kreeg tien minuten voor het einde dé kans voor PSV, toen hij na goed voorwerk van Bergwijn zomaar langs enkele Feyenoorders mocht glippen, maar Jones voorkwam de tegentreffer van Feyenoord. Geheel in het beeld van de wedstrijd passend, sloeg Feyenoord meteen daarna aan de overkant uit een hoekschop toe. Juist toen Feyenoord genoegen leek te nemen met 0-0, stond Botteghin helemaal vrij en kon van binnen de zestien uithalen: 0-1. Hij was al een held met zijn defensieve werk tegen Manchester United, maar nu werd hij met zijn eerste eredivisiedoelpunt voor Feyenoord ook in aanvallende zin heroïsch. PSV vocht daarna nog voor een punt en kwam er met een kopbal van Héctor Moreno, gered door Jones, nog sensationeel dichtbij. Feyenoord wint en vergroot het gat met PSV tot vijf punten.

Feyenoord-speler Eric Botteghin (L) scoort de 0-1, PSV'er Hector Moreno (R). (PRO SHOTS/Joep Leenen)
Feyenoord-speler Eric Botteghin (L) scoort de 0-1, PSV'er Hector Moreno. (PRO SHOTS/Joep Leenen)

PSV

0 - 1

Feyenoord

     82' Botteghin
 
 Gele kaart: Kuijt, Vilhena, Botteghin (Feyenoord)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: ?
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias
Isimat-Mirin
Moreno
Willems (Jozefzoon/85)
Pröpper
Guardado (Ramselaar/71)
Hendrix
Narsingh (Bergwijn/68)
L.de Jong
Pereiro
  Jones
Karsdorp
Botteghin
v.d.Heijden
Kongolo
El Ahmadi
Kuijt
Vilhena
Berghuis (Basacikoglu/63)
N.Jörgensen (Kramer/80)
Toornstra