Splosion Man gratis op Xbox Live

De gratis Xbox-games voor de maand september maakten we eerder al bekend, maar een oplettend oog bij VideoGamer.com is het opgevallen dat ook de 2.5D platformgame Splosion Man gratis is. Dit Xbox Live Arcade-pareltje van de vorige consolegeneratie was nergens aangekondigd als gratis titel.

In Splosion Man bestuur je een hyperactief wezentje dat in staat is om zichzelf veelvuldig te laten ontploffen. De ontploffingen vormen een manier om je voort te bewegen door de verschillende levels en de vele obstakels te overbruggen. De game is vooral erg leuk om in co-op te spelen en laat je hersens af en toe flink kraken als je met twee man het grote scala aan verschillende puzzels probeert op te lossen. Er zijn vijftig levels om te spelen en nog eens vijftig die uitsluitend geschikt zijn met twee of meer (max. 4) spelers. Splosion Man heeft momenteel een 84/100 score op Metacritic.

De game kreeg een jaar later een opvolger, genaamd Ms. Splosion Man, die ook zeer goed werd ontvangen. Splosion Man is backward compatible dus speelbaar op Xbox One.