Sony snijdt in werknemersbestand

In navolging van elke andere developer/publisher ooit worden er nu weer enkele gamebakkers de straat op geslingerd bij Sony San Diego (of in ieder geval de bijstand ofwel het Amerikaanse equivalent daarvan). Sony vertelt ons meer.

Ongeveer 40 tot 50 medewerkers (exacte cijfers onbekend) zijn door Sony de straat op gesmeten, zo vertelt een anonieme bron aan Polygon. Frappant is wel dat er nieuwe vacatures zijn geopend bij Sony San Diego al vertelt Sony (het moederschip in dit geval) wel dat er minder mensen komen te werken in de studio.

"We blijven binnen SIE Worldwide Studios voortdurend teams en programma's evalueren om te kunnen verzekeren dat we innovatieve producten kunnen ontwikkelen binnen een competitief landschap," zo vertelt een medewerker. "Wanneer projecten afgerond zijn is het normaal om deze te evalueren en waar nodig te herstructureren om op huidige en toekomstige behoefen in te spelen.

Sony meldt wel dat Kill Strain niet dood is (in tegenstelling tot het baanperspectief van onze anonieme vriend), de aankomende game die bij SIE San Diego in ontwikkeling is. Ook goed nieuws voor de honkbalfans onder ons: Medewerkers aan MLB: The Show worden uitgezonderd van de ontslagronde. 

"We zullen Kill Strain gewoon blijven ondersteunen. Verder wordt het externe ontwikkelteam van San Diego Studio niet beïnvloedt door de herorganisaties."