'Clinton mogelijk vergiftigd door Trump en Poetin'

Hillary Clinton is mogelijk vergiftigd. Dat beweert althans de Amerikaanse arts Bennet Omalu. Verdachten zijn niemand minder dan Donald Trump en Vladimir Poetin.

De arts raadt volgens HLN.be een toxicologisch onderzoek van het bloed van Hillary Clinton aan. "Het is mogelijk dat zij vergiftigd is," luidt zijn begeleidende boodschap. Op Twitter wijst Omalu direct zijn twee hoofdverdachten aan : Trump en Poetin. "Ik vertrouw Poetin en Trump niet. Met die twee is alles mogelijk."

De gezondheidstoestand van de Democratische presidentskandidate houdt ondertussen de gemoederen erg bezig. Tijdens een herdenkingsplechtigheid voor de aanslagen van 11 september verloor Clinton even het bewustzijn. De presidentskandidate moest ondersteund worden terwijl zij weggeleid werd. Haar arts verklaarde dat ze geveld was door een longontsteking en inmiddels weer aan de beterende hand is. Desalniettemin gaan er met name in Republikeinse kringen geruchten in de ronde over de inzet van een dubbelgangster en zelfs over het overlijden van de Democrate.

Bennet Omalu is een gerenommeerd arts. Hij verwierf wereldfaam door bij American footballspelers chronische traumatische encefalopathie vast te stellen. Deze ziekte, ook wel het 'punch drunk'-syndroom genoemd, zou veroorzaakt worden door de vele stoten tegen het hoofd die de beoefenaars van de sport te verduren krijgen. De arts maakte veel vijanden door de in amerika erg geliefde sport hierom te bekritiseren.


Hillary Clinton heeft ondersteuning nodig om in een voertuig te stappen (Video: YouTube)