CL: Uitslag PSV - Atlético Madrid

PSV is er niet in geslaagd om Atlético Madrid ook in de derde wedstrijd van 2016 van scoren af te houden. Het begint de groepsfase in de Champions League met een nederlaag (0-1).

PSV had allesbehalve al het geluk van de wereld in de eerste helft tegen Atlético. De Spanjaarden beperkten zich, na een felle start, vooral tot verdedigen en gaf de thuisploeg de bal. Die wist daar wel raad mee, sterker nog: het dacht op voorsprong te komen. Luuk de Jong kopte na vier minuten raak, na doorkoppen van Héctor Moreno. De Mexicaan zou op de rug van Filipe Luis zijn geklommen en daarom keurde scheidsrechter Martin Atkinson de goal af.

Dat was niet het enige dat tegenzat voor PSV in de eerste helft. Na bijna een kwart wedstrijd ging de tot dan toe meest dreigende PSV’er Luciano Narsingh naar de grond in de zestien. Wat verdediger Diego Godín daar allemaal deed leek in strijd met de regels, maar Atkinson gaf geen pingel. Uit de tegenstoot van Atlético kreeg PSV nog bijna de 0-1 om de oren, maar Kevin Gameiro schoot via een PSV-voet naast. Koke was daarvoor met een schot dat de paal schampte ook al dicht bij de openingstreffer geweest namens de bezoekers.

Na een fase waarin PSV en Atléti weinig voor elkaar onder deden, ging het in de minuten voor rust nog even tekeer in het Philips Stadion. Saúl zette Los Rojiblancos op voorsprong nadat hij de bal na een mislukte corner zomaar voor de voeten kreeg. Davy Pröpper lag op dat moment met een bebloed hoofd op de grond, hij had Giménez op zich gekregen. Atkinson liet de goal doorgaan, maar leek zich bewust van de overdosis pech die PSV inmiddels ten deel was gevallen. Aan de overkant gaf hij, toen er in een duel tussen Narsingh en Saúl helemaal niets gebeurde, een strafschop. Andrés Guardado had de thuisploeg op 1-1 kunnen zetten, maar hij zag hoe Jan Oblak zijn inzet keerde.

In de tweede helft was het vooral Atlético dat kansen creëerde. Gameiro schoot over en in het zijnet en bediende bovendien landgenoot Griezmann, die enkele meters naast schoot. PSV stelde er een kopbal van De Jong tegenover, waarbij de aanvoerder uitstekend voor zijn man kwam, maar de bal na een voorzet van Joshua Brenet niet goed richting kon meegeven. Met Yannick Carrasco voor Gameiro, gokte Simeone op wat extra snelheid voor de beslissende goal. PSV bleef zoeken naar 1-1 en kwam er heel dichtbij toen Narsingh een sprintduel om de bal van Giménez verloor. Bij de hoekschop die daarop volgde maakt Godín hands. Een assistent-scheidsrechter stond erbovenop, maar de bal ging niet op de stip. Invaller Gastón Pereiro kopte in de extra tijd recht in de handen van Oblak. Ramselaar stuurde de bal nog naar de hoek, maar zijn inzet zeilde naast en over. Het zat niet mee, waardoor de start van PSV in dit Champions League-seizoen vals is (0-1).

Ook Andrés Gardado mist een strafschop. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)