Golfer Pieters kan KLM Open-titel niet verdedigen door wespensteek

De KLM Open moet het stellen zonder titelverdediger Thomas Pieters. De Belgische topgolfer heeft zich donderdagmorgen afgemeld. Hij is afgelopen maandag door een wesp gestoken en dat veroorzaakte bij hem een allergische reactie.

Pieters haakte eerder deze week ook al af bij één van de side-events van het toernooi. De reactie blijkt dusdanig hevig dat hij zich terug moest trekken voor het hoofdtoernooi. De organisatie van de KLM heeft de Zuid-Afrikaan Jake Roos is als vervanger aangewezen.

Pieters zou donderdag aan de 97e editie beginnen in een groep samen met de Nederlandse kanshebber Joost Luiten en de Oostenrijker Bernd Wiesberger. Pieters gold als een topfavoriet in Spijk. In augustus won hij een toernooi in Denemarken. De goede vorm van de Belg werd beloond met een plek in de selectie voor voor het Europese Ryder Cup-team.

Met name veel Belgische golfliefhebbers hadden zich verheugd op het optreden van Pieters. Er worden deze week veel bezoekers uit België verwacht in Spijk. Het is de eerste keer dat de KLM Open op golfbaan The Dutch in Spijk gehouden wordt.