Apple kondigt iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan

Apple heeft vandaag iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd. De nieuwe iPhone heeft nieuwe geavanceerde camerasystemen waarmee je nog mooiere foto’s maakt. Volgens Apple levert het toestel daarnaast meer kracht en levert het betere prestaties, gaat de batterij het langst mee van alle iPhones en is het voorzien van stereoluidsprekers en een breed kleursysteem van camera tot display. De smartphone is ook waterdicht, al moet je er niet mee gaan diepzeeduiken.

De 12-megapixel camera biedt optische beeldstabilisatie op zowel iPhone 7 als iPhone 7 Plus. Een grotere lens met een diafragma van ƒ/1.8 en 6 elementen moet zorgen voor helderdere, scherpere foto’s en video’s, terwijl het brede kleurbereik levendigere kleuren met meer detail op zou leveren. iPhone 7 Plus heeft dezelfde 12-megapixel breedbeeldcamera als iPhone 7, maar heeft ook nog een 12-megapixel telelenscamera met twee keer optische zoom en tot 10 keer digitale zoom voor foto’s.

De dubbele 12-megapixel camera’s, die later dit jaar beschikbaar komen, zorgen bovendien voor een nieuw scherptediepte-effect, waarvoor beide camera’s van iPhone 7 Plus worden gebruikt. Geavanceerde technologieën, waaronder Machine Learning, scheiden de voor- en achtergrond om portretten te maken, iets wat vroeger alleen met een DSLR-camera mogelijk was.

Overige verbeteringen aan de camera:

  • Nieuwe door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor die binnen 25 milliseconden meer dan 100 miljard bewerkingen per foto kan uitvoeren
  • Nieuwe 7-megapixel FaceTime HD-camera met een breed kleurbereik, geavanceerde pixeltechnologie en automatische beeldstabilisatie voor nog betere selfies.
  • Nieuwe True Tone Flash met 4 leds die 50 procent helderder is dan op iPhone 6s, inclusief sensor die flikkerende lampen detecteert en wegwerkt op foto’s en in video’s.

Nieuwe stereoluidsprekers zorgen voor een geluid met het dubbele vermogen van iPhone 6s en een beter dynamisch bereik. Ook de kwaliteit van de telefoonluidspreker is verbeterd. De nieuwe iPhone wordt geleverd met EarPods met Lightning-connector. Via de 3,5-mm koptelefoonadapter kunnen klanten bovendien oude koptelefoons en accessoires blijven gebruiken.

De nieuwe AirPods zijn de nieuwe draadloze koptelefoons van Apple. Deze oordopjes gebruiken de nieuwe Apple W1-chip, om voor de verbinding met de teleoon te zorgen. Via AirPods kun je bovendien de kracht van Siri benutten. Wanneer je dubbel tikt, staat je persoonlijke assistent meteen voor je klaar.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn beschikbaar in zilver, goud, roségoud en de nieuwe zwarte uitvoering. De modellen met 32 GB, 128 GB en 256 GB zijn beschikbaar vanaf € 659. Alleen de 128-GB en 256-GB modellen worden geleverd in de nieuwe gitzwarte uitvoering. Klanten kunnen iPhone 7 en iPhone 7 Plus vanaf vrijdag 9 september bestellen. De telefoon is vanaf vrijdag 16 september verkrijgbaar.

De draadloze AirPods met doosje met oplader zijn verkrijgbaar voor € 179 vanaf eind oktober. Alle modellen van iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden geleverd met EarPods met Lightning-connector en een Lightning-naar-3,5-mm koptelefoonadapter, die ook los verkrijgbaar zijn  voor respectievelijk € 35 en € 9.

Apple onhult iPhone 7 (Foto: ANP)