Drie verhaal-uitbreidingen voor Mafia 3

2K Games en Hangar 13 hebben hun gratis en betaalde DLC-plannen voor Mafia 3 bekendgemaakt op PAX West. De gratis DLC bestaat uit kostuums, wapens, het pimpen van je auto en de mogelijkheid om races te doen.

Betaalde DLC levert drie extra verhalen op, waarin weer nieuwe wapens, voertuigen en gameplay zit. Als je elke DLC los koopt, kost het bbij elkaar 40 dollar, maar met een seizoenspas bespaar je een tientje, want deze kost 30 dollar. Het is nog even wachten op de euro-prijzen.

De eerste betaalde DLC heet 'Faster, Baby!' en heeft snelle auto's, achtervolgingen en stunts als Lincoln met zijn ex een corrupte sheriff aan gaan pakken. In de tweede DLC, 'Sign of the Times' genaamd, gaat Lincoln op zoek naar de sekte die rituele moorden uitvoert in de stad. In 'Stones Unturned'' wil Lincoln een ruzie rechtzetten die in zijn legertijd in Vietnam begon.

Er is ook nieuwe gameplay op PAX te zien. Bij een 'sit down' zit Lincoln met zijn crew om de rolverdeling te beslissen. Jij als speler helpt daarbij. Het heeft invloed op het verhaal en de tevredenheid van de overige teamleden.

Mafia 3 komt 7 oktober uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Onze preview na aanleiding van Gamescom kun je hier lezen.