Quintana deelt tik uit, Vuelta lijkt beslist

De Italiaan Gianluca Brambilla heeft de vijftiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Nairo Quintana behield de rode leiderstrui, terwijl Christopher Froome zijn tweede plaats in het algemeen klassement verloor.

Aan het begin van de rit reed er een groep weg met Quintana en Contador. Froome had de slag gemist en zat in de groep erachter met geen enkele ploegmaat.

De maximale voorsprong van de groep Quintana was iets minder dan drie minuten. Zo'n 40 kilometer voor de finish begon men in de groep Froome te rijden waardoor die groep uiteenviel. De voorsprong van de groep Quintana/Contador liep terug al ging dat langzaam.

Aan de voet van de slotklim was het verschil nog twee minuten. De groep voorin dunde uit en de groep Froome leek de handdoek in de ring te gooien. Drie kilometer voor de finish reden nog alleen Quintana, Contador en Brambilla aan kop. Quintana bleef doortrekken en Contador moest lossen. Brambilla pakte de ritzege net voor Quintana. Contador verloor een halve minuut, Froome zo'n 2,5 minuut.