Jong Oranje zwijnt tegen Wit-Rusland met gelijkspel

Jong Oranje heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen in de strijd om een plek voor het EK-onder 21 in Polen met een 2-2 gelijkspel tegen Wit-Rusland. De formatie van Fred Grim begon angstig in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Met counters was het Oost-Europese land veelvuldig gevaarlijk. Oranje was bijzonder zwak in de duels en liet ook verdedigend de nodige steekjes vallen.

Tot overmaat van ramp maakte Jean-Paul Boëtius hands in het eigen strafschopgebied in de achttiende minuut, waardoor de Wit-Russen een penalty kregen toegewezen. Pavel Savitski benutte dat buitenkansje zonder moeite: 1-0.

Via Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi werd Jong Oranje langzaamaan wat gevaarlijker, hoewel de messcherpe counters nog steeds op de loer lagen. De Ajacied kopte twintig minuten na de theepauze de gelijkmaker tegen de touwen op aangeven van de Lazio-aanvaller.

Doordat Savitski kort daarop ook de 2-1 maakte, leek een nederlaag in de maak. Een goal van Derrick Luckassen voorkwam tien minuten voor het einde een afgang. De puntendeling betekende wel dat het EK in nog erg ver weg is voor Grim en consorten.