Titan Quest krijgt verrassingsremaster

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel: Titan Quest, de Diablo-achtige hack-and-slash die spelers voert langs Griekse, Egyptische en Aziatische mythologie en een van de favoriete games van ondergetekende, kreeg gisteren onverwacht een remaster. De Titan Quest: Anniversary Edition komt precies tien jaar na de uitgave van de game en komt met een boel verbeteringen.

Zo ondersteunt de game nu hogere resoluties, heeft het een aanpasbare UI, is er Steam Workshop voor de modders en zijn er trading cards en achievements voor degenen die dat leuk vinden. Ook is gamespy eruit gesloopt en kunnen spelers nu gewoon hun vrienden uitnodigen via Steam om een potje samen te spelen.

Ook heeft THQ Nordic aanpassingen gemaakt aan de bestaande game: zo hebben de talent trees een opfrisbeurt gekregen en zijn er flink wat bugs uit het spel verholpen. Nu maar hopen dat de warfare/rogue mastery niet meer zo overpowered was als in het originele spel. Een volledige lijst met patch notes is hier te vinden.

De Titan Quest: Anniversary Edition bevat zowel het basisspel als de uitbreidingsset, Immortal Throne. Voor de mensen die Titan Quest al in hun steambibliotheek hadden staan is de Anniversary Edition gratis toegevoegd: voor de mensen die de game nog niet hadden is hij nu met 75 procent korting voor vijf euro te verkrijgen.

Titan Quest kwam eerst exclusief voor de pc, maar is sinds kort ook verkrijgbaar op tablets.

Titan quest
Titan Quest krijgt verrassingsremaster