Ziyech gaat stinkende best voor Ajax doen

Hakim Ziyech is blij dat hij de overstap van FC Twente naar Ajax heeft kunnen maken. De creatieve middenvelder wil voor de Amsterdammers zijn uiterste best doen en ziet de overgang naar Amsterdam als een logische stap in een carrière waarbij hij telkens een stapje hogerop heeft gezet. Hij heeft in de ArenA een contract voor vijf seizoenen getekend en naar verluidt elf miljoen euro gekost.

Ziyech: "Voor mij is het beter als het stap-voor-stap gaat. Dit is perfect, Ajax is een topclub in Nederland. Twente leek twee jaar geleden ook een goede keus, maar we weten allemaal wat daar gebeurd is. Ik wilde naar een club waar de trainer goed is. Die een speelstijl hanteert waar ik bij pas. Dat is nu met Peter Bosz het geval."

De middenvelder beseft dat er veel concurrentie is, want de Amsterdammers hebben onder meer Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Riechedley Bazoer en Daly Sinkgraven onder contract staan. Mogelijk vertrekken er nog een aantal spelers uit de middelste linie. "De concurrentie is groot op het middenveld. Dat is alleen maar goed. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen." De Marokkaans internationals zou in de toekomst nog wel eens bij een grotere club willen spelen. "Die stap komt nog wel een keer. Ik kan 'm in elk geval beter maken via Ajax. Wat er dan gebeurt, dat zien we dan wel weer."

Toch zit er aan de transfer van Ziyech naar Ajax nog een randje, want technisch directeur Marc Overmars liet eerder nog weten de middenvelder niet nodig te hebben. Toch is nu de transfer tot tevredenheid van Ziyech rond gekomen.