Blind: "Natuurlijk valt dit tegen"

Danny Blind heeft het er maar zwaar mee. In korte periode verliest de bondscoach meerdere assistenten. Dat Dick Advocaat, de opvolger van de vertrokken Ruud van Nistelrooy, al na een paar maanden zou vertrekken had Blind niet verwacht. Maar ook Marco van Basten, die uiterlijk in november bij de FIFA aan de slag gaat, stapt op als assistent van Blind.

"Ik wist dat het transferwindow nog open is, maar dat mijn assistenten zo goed in de markt zouden liggen...", grapt Blind op een persconferentie tegen de NOS. "Het is bizar was er de afgelopen weken allemaal is gepasseerd. Natuurlijk valt dat tegen. Ik vraag ze niet voor niets. Je gaat samen een overeenkomst aan met het idee het samen af te maken."

Van Basten is momenteel de enige assistent van Blind en dat zal in elk geval in de duels van 2016 zo blijven. "Ik heb Marco vorige week gesproken en gezegd dat ik in elk geval de duels dit kalenderjaar samen wil afmaken. Dan is er een periode van vier maanden zonder interlandvoetbal en kunnen we toewerken naar een nieuwe situatie."

Advocaat vertrok voor een klus als hoofdtrainer bij Fenerbahçe, terwijl Van Basten zich bij de FIFA gaat bezighouden met vernieuwingen in de voetballerij. "Ik probeer me ook te verplaatsen in een ander. Ik kan me bij Marco voorstellen dat hij hier interesse voor heeft. Ik weet hoe hij begaan is met de voetbalsport."

Aan zelf opstappen heeft Blind geen moment gedacht. "Nee, ik moet er zakelijk naar kijken. Zo zit ik er ook in." En ook zal het volgens de keuzeheer geen invloed hebben op de spelersgroep. "De spelers zullen dit niet als zware bagage in hun hoofd meenemen."