Geheim recept Kentucky Fried Chicken uitgelekt

Het recept van de KFC-kip iswas een goedbewaard geheim. Joe Ledington, een familielid van Harland Sanders (de oprichter van KFC) heeft een kopie van het originele recept aan de Chicago Tribune gegeven. Het lijstje ingrediënten zou afkomstig zijn uit een notitieblokje van Claudia Ledington die in 1949 trouwde met Harland Sanders.

Volgens Ledington is het meest bijzondere ingrediënt witte peper. Tegenwoordig kun je dat overal kopen, maar in de jaren 50 was het een vrij onbekend specerij. Verder bevat het recept enkel standaard-dingen.

2/3 eetlepel zout
1/2 eetlepel thijm
1/2 eetlepel basilicum
1/3 eetlepel oregano
1 eetlepel selderijzout
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel mosterdpoeder
4 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels knoflookzout
1 eetlepel gemberpoeder
3 eetlepels witte peper
250 gram bloem

Mix dit door elkaar. Laat de kip een half uurtje weken in karnemelk. Paneer hem hierna met bovenstaand recept en frituur 'm daarna op 170 graden.

Volgens het moederbedrijf van KFC is het recept nog steeds geheim. "In de voorbije jaren zijn er regelmatig onrechtmatige claims geweest van mensen die dachten het geheime recept te hebben ontrafeld. Dit is er ook 1," aldus een woordvoerder. "Het enige échte recept ligt nog steeds opgesloten in een 300 kilo zware kluis, omringd met beton en bewegingssensoren."