BelgiŰ eist cel voor doorgesnoven Nederlander

Een Nederlander die in Antwerpen onder invloed van cocaïne een auto carjackte en vervolgens een politieman aanreed, moet wat het Belgische Openbaar Ministerie betreft de gevangenis in. Justitie eiste donderdag dertig maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen Angelo B. (35).

Op de bewuste dag had B. volgens zijn advocaat "een afspraakje met een travestiet". Van de zenuwen snoof hij coke. Daar werd hij echter zo paranoïde van, dat hij naakt uit een raam sprong. Toen de politie hem na verzorging in het ziekenhuis terugbracht bij de travestiet, nam hij nog een tweede lijntje coke. Toen dacht hij dat iemand hem wilde vermoorden. B. nam een taxi naar het politiebureau, maar de chauffeur zette hem eruit, waarna hij een vrouw met geweld uit haar auto sleurde en ermee op de vlucht sloeg.

Tijdens een gevaarlijke politieachtervolging lapte de man alle verkeersregels aan zijn laars. Na een lange achtervolging, waarbij de politie schoten loste, werd hij klemgereden en reed hij op een politieman in. Nadat hij was gecrasht , kon hij alsnog worden gearresteerd.

Het vonnis is op 30 augustus.

België eist cel voor doorgesnoven Nederlander
België eist cel voor doorgesnoven Nederlander (Foto: ANP)