Vieira: "Arsenal mist persoonlijkheid"

Patrick Vieira stelt dat het aan fysiek en persoonlijkheid ontbreekt in de selectie van Arsenal. De oud-aanvoerder van de ploeg won driemaal de Premier League tussen 1996 en 2005, waaronder tijdens het seizoen 2003-04. De ploeg, die de bijnaam The Invincibles kreeg, werd ongeslagen kampioen en dat was het laatste kampioenschap van Arsenal tot dusver. Arsène Wenger won de laatste drie jaar tweemaal de FA Cup, maar Vieira ziet ernstige tekortkomingen in de selectie van The Gunners.

"Mijn generatie had veel fysiek sterke spelers. In de laatste vijf of zes jaar ging Arsenal meer over op het type technische spelers. The Invincibles hadden het allemaal", vertelde Vieira tegen The Telegraph.

"Als ik nu naar Arsenal kijk dan spelen ze goed voetbal, maar ik heb gewoon het gevoel dat ze iets missen, de fysieke aanwezigheid, de persoonlijkheid. Het team doet het niet zo goed als vroeger en je moet voetbalwedstrijden winnen. Ze hebben teleurgesteld, wedstrijden verloren die ze hadden moeten winnen."

De huidige trainer van New York City FC is ook teleurgesteld in het huidige beleid van de club. "Ik ben teleurgesteld dat er geen ex-Arsenal-spelers meer bij Arsenal werken. Het is goed voor de jonge spelers dat je een Thierry Henry, een Freddie Ljungberg of een Martin Keown kon zien, die een aantal jaar bij de club hebben gespeeld."

"Spelers willen wel, maar krijgen niet de kans. Ik begrijp het niet, het perfecte voorbeeld is Ajax. Je ziet al de oud-spelers voor de club werken, op het veld, op het kantoor. De deur staat altijd open voor hen, maar Arsenal doet het niet en ik weet niet waarom."