Nieuwe hoop gloort voor FOK!ker Individual

Er is een sprankje hoop aan de horizon voor Individual, de FOK!ker met MS voor wie meerdere crowdfundingacties zijn opgezet. Hij komt in aanmerking voor stamceltherapie maar, lang leve verzorgingsstaat Nederland, de zorgverzekeraar wil het niet vergoeden. Daarom zet zijn broer Viajero, samen met zijn familie, alles op alles om Individual de stamceltherapie te laten ondergaan.

Oorspronkelijk zou Joost de stamcelbehandeling ondergaan in Londen, maar inmiddels is een kliniek in Mexico bereid gevonden om hem te behandelen. Het is weliswaar verder weg, maar de behandeling is daar goedkoper, waardoor Joost sneller behandeld kan worden. In Mexico kost de behandeling 'slechts' 54,000 dollar (omgerekend zo'n 48.000 euro). 

Doordat de behandeling in Mexico goedkoper is zijn ze inmiddels over de helft van het streefbedrag, dat is bijgesteld naar 50.000 euro, heen. Dit bedrag is voor de stamceltherapie en nazorg. Verder moet de vlucht naar Mexico ervan betaald worden. 

De crowdfundingsacties zijn op verschillende manieren te steunen. Er is een Nederlandstalige pagina waar iDeal gebruikt kan worden om te doneren en er is een Engelstalige site waar PayPal gebruikt kan worden. Tevens is er een Nederlandstalige Facebookpagina en een Engelstalige Facebookpagina

Vele FOK!kers hebben in diverse topics al aangegeven te hebben gedoneerd. Topics waar over de crowdfundingsactie gesproken wordt zijn te vinden in LIF, KAA en FB.