Brouwer/Meeuwsen winnen Nederlands onderonsje op Copacobana

Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer hebben de halve finale bereikt van het olympische beachvolleybal toernooi. In de kwartfinale waren zij in een Nederlands onderonsje de vice-wereldkampioenen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst de baas.

De partij was vooral voor de Nederlandse fans moeilijk; want voor wie moesten we nou gaan juichen? Reinder Nummerdor had misschien wel iets meer de gunfactor, maar de combinatie Brouwer/Meeuwsen leek vooraf de beste kandidaat om in de halve finale tegen de Braziliaanse wereldkampioen Alison Cerutti/Bruno Oscar Schmidt te spelen.

In de eerste set gaven beide teams elkaar al geen duimbreed toe. In het winderige stadion aan de Copacobana hadden Brouwer en Meeuwsen wel vaker de overhand, maar aan het eind van de set stond het alweer gelijk. Brouwer en Meeuwsen sloegen op hun tweede setpunt toe en wonnen de set met 25-23.

In de tweede set ging het ook gelijk op tussen beide teams, maar gedurende de set namen de wereldkampioenen van 2013 weer een voorsprong op Nummerdor/Varenhorst. Op 20-16 kregen zij hun eerste wedstrijdpunt, maar deze werd nog weggewerkt. Op de tweede was het wel raak en dus gaan Brouwer en Meeuwsen naar de halve finale toe.

Brouwer/Meeuwsen winnen Nederlands onderonsje op Copacobana (Pro Shots / Action Images)
Brouwer/Meeuwsen winnen Nederlands onderonsje op Copacobana (Pro Shots / Action Images)