Trump op verlies in drie cruciale staten

De herhaaldelijk in opspraak gekomen Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump staat op verlies in drie staten die mogelijk cruciaal zijn voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november. Dat blijkt uit een peiling die vrijdag werd gepubliceerd door de Wall Street Journal, NBC News en Marist.

De voorsprong van de Democratische kandidate Hillary Clinton in Colorado, Virginia en North Carolina bleek te zijn gegroeid, terwijl ze in Florida haar leidende positie wist te behouden. Een zege in die staten kan van cruciaal belang zijn om de verkiezingszege binnen te halen. Anders dan in veel andere staten blijft het in deze zogenoemde 'swing states' naar verwachting tot op het laatste moment spannend welke kandidaat de voorkeur krijgt van de kiezers.

Trump, die woensdag Clinton en president Obama medeoprichters van terreurgroep IS noemde, krabbelde vrijdag enigszins terug van zijn beschuldiging. Tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania noemde hij zijn opmerking "waar, maar enigszins sarcastisch".

Trump op verlies in drie cruciale staten
Trump op verlies in drie cruciale staten (Foto: ANP)