Anderen ontmoeten in No Man's Sky

Kun je anderen spelers ontmoeten in No Man’s Sky of is het onmogelijk? Twee PlayStation 4-gamers kwamen er bij toeval achter dat ze op dezelfde planeet zaten, maar ze konden elkaar niet zien. Volgens hoofdontwikkelaar Sean Murray is dit spoedig wel mogelijk.

Voor de release gaf Murray nog als statistiek dat de kansen om iemand anders te ontmoeten nagenoeg nul zijn. Er zijn 18 triljoen planeten in No Man’s Sky, dus dat is een extreem groot toeval om iemand anders te ontmoeten.

Toch is dit al gebeurd op de eerste dag na de release van No Man’s Sky. Gamers Thesadcactus en Psytokat vonden elkaar toevallig en spraken af bij een klein gebouwtje. Daar kwamen ze erachter dat ze elkaar niet konden zien en dat de dag-nacht cyclus afwijkend was van elkaar. Dit duidde erop dat ieder op een andere server aan het spelen was.

Sean Murray is stomverbaasd over het voorval en zegt dat de gamers elkaar waarschijnlijk niet konden zien door de overbelaste servers. Er komt een toevoeging in de Galactische Kaart om anderen te kunnen opsnorren. In de nabije toekomst met goed werkende servers kun je dus een afspraakje maken op die ene leuke planeet.