'Onthulling PS4 Neo komt volgende maand'

Sony heeft aangekondigd met een speciaal PlayStation-evenement te komen waarin mogelijk de nieuwe PlayStation 4-variant, de Neo, zal worden onthuld. De bijeenkomst vindt plaats in New York City op 7 september en heeft als doel het bespreken van "de PlayStation business".

De 'PlayStation Meeting', zoals het evenement wordt genoemd, is een presentatie in het PlayStation Theater op Times Square. Het bevestigd eerdere geruchten van websites Gameblog en Vice Gaming die hadden aangegegven dat Sony volgende maand met de aankondiging van de nieuwe PS4 zou komen. Saillant detail is dat de locatie en de naam 'PlayStation Meeting' ook werden gebruikt bij de onthulling van de PlayStation 3 in 2013.

De PS4 Neo is de tegenhanger van Microsofts Xbox Scorpio die tijdens E3 dit jaar werd aangekondigd. Sony had voor de E3 al wel bekendgemaakt te werken aan een nieuwe PlayStation 4, maar had aangegeven pas later dit jaar met details te komen. Waarschijnlijk horen we over vier weken meer over de 'new & improved' PS4. Sony heeft zelf al bevestigd dat er een livestream beschikbaar zal zijn van het evenement.