Conservatieven komen met anti-Trump-kandidaat

Met nog maar drie maanden te gaan krijgt de strijd om het Witte Huis nog een deelnemer erbij. Evan McMullin, een voormalig CIA-medewerker, zal zich maandag officieel registreren als onafhankelijke kandidaat, meldt ABC News, na eerdere berichtgeving van nieuwssite Buzzfeed en nieuwszender MSNBC.

De 40-jarige McMullin heeft nog nooit een gekozen ambt vervuld, maar krijgt wel steun uit dat deel van de Republikeinse partij dat niet kan leven met de kandidatuur van Donald Trump. Better for America, een politieke non-profit die al maanden bezig is om de weg te effenen voor een conservatief alternatief voor Trump, staat achter McMullin, maar het gaat nog moeilijk worden om hem in alle staten op het stembiljet te krijgen. Ook is het nog maar de vraag of hij genoeg steun van donors kan werven om een nationale campagne te financieren.

McMullin bevestigde zijn aanstaande kandidatuur in een verklaring aan ABC News. "In een jaar waarin Amerikanen het vertrouwen in de kandidaten van beide partijen hebben verloren, is het tijd voor een nieuwe generatie van leiders om op te staan", zegt McMullin in de verklaring. "Het is nooit te laat om de juiste beslissing te nemen en Amerika verdient meer dan datgene dat Donald Trump of Hillary Clinton ons kan bieden. Ik wil me nederig kandidaat stellen om de miljoenen ontevreden Amerikanen een conservatieve keuze voor het presidentschap te bieden."

Conservatieven komen met anti-Trump-kandidaat
Conservatieven komen met anti-Trump-kandidaat (Foto: ANP)