Dader overleden na machete-aanval Charleroi

Een man met een machete, een groot kapmes, heeft zaterdag twee politiemensen verwond in de Belgische stad Charleroi. Hij riep volgens de lokale politie "Allahu Akbar" (God is de grootste) tijdens zijn daad. De man is "uitgeschakeld maar in leven", meldde de politie.

De aanval gebeurde voor het politiebureau van de Waalse stad. Hoe het met de slachtoffers gaat, is nog onbekend.

Update 19:01
De man die zaterdagmiddag in Charleroi twee politieagentes verwondde met een machete, is overleden aan zijn verwondingen. Dat heeft de politie in de Waalse stad laten weten.

Volgens de politie riep de dader "Allahu Akbar" (Arabisch voor God is de grootste) toen hij met zijn hakmes toesloeg voor het politiebureau aan de Boulevard Pierre Mayence. Een agente liep diepe snijwonden op in haar gezicht, meldden Belgische media. Haar collega kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Een derde agent schoot de aanvaller neer. Hij werd zwaargewond naar een ziekenhuis afgevoerd, waar hij korte tijd later overleed. De omgeving van het politiebureau werd afgesloten.

Premier Charles Michel veroordeelde de aanval en besloot terug te keren van zomerreces. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon noemde die een "laaghartige daad" en sprak zijn steun uit voor de gewonde agenten en hun familieleden. Meer informatie over de dader hebben de autoriteiten nog niet bekendgemaakt.

Man met machete verwondt agenten in Charleroi
Man met machete verwondt agenten in Charleroi (Foto: ANP)