Cultuurverrijker verminkt plasser asielzoekertjes

Een 59-jarige Almeerse cultuurverrijker wordt ervan verdacht op 24 juli bij zes asielzoekertjes in een Katwijks AZC hun plasser verminkt te hebben, zegt het Openbaar Ministerie (OM). Het religieus getinte gepruts aan geslachtsdelen leidde voor een van de slachtoffertjes tot een bezoek aan een professionele arts in het ziekenhuis.

De illegale slagerspraktijken van de 59-jarige man kwamen aan het licht toen personeel van het gezondheidscentrum op het azc op 27 juli aangifte deed bij de politie. Een dag later is de illegale piemelslager opgepakt. Bij uitzondering zit de man nog vast op verdenking van mishandeling met voorbedachten rade. De politie onderzoekt de bevoegdheid tot onnodige medische ingrepen van de piemelslager. Verdere mededelingen doet men niet in verband met het lopende onderzoek, laat het OM weten. Er dient nog duidelijkheid te komen hoe de Almeerse piemelslager ongemerkt kon opereren in het AZC.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zegt dat er wel begeleiders in het AZC zijn, maar dat die enigszins doof en blind zijn. Het oogje in het zeil, kijkt in ieder geval niet verder dan de deur van de kamer om het privé van de asielzoeker te respecteren. “Het is geen gevangenis” zegt de COA-woordvoerder.
Maatregelen om toekomstige verminkingen te voorkomen zijn voorlopig nog niet duidelijk. Eerst maar eens heel rustig toekijken is het devies van het COA.

Update 14.56 uur
Op NOS nieuws laat het OM ook nog even weten dat piemelverminking bij minderjarigen in Nederland op zich niet illegaal is. Nederland worstelt al langer met een cultuurkloof tussen de barbaarse gewoonten van de islam en westerse normen en waarden. Zo kon onlangs ook het bedrijven van pedofilie van asielzoekers die getrouwd zijn met meisjes tussen de acht en achttien niet aangepakt worden. Corinne Detmeijer namens de overheid: "We moeten wel blijven kijken naar culturele andersheden en hoe we elkaar daarin tegemoet kunnen komen."