Jan Slagter baalt van sportzomer

Jan Slagter baalt ervan dat in de programmering van Omroep MAX rekening moet worden gehouden met de sportzomer. "We moeten wijken voor de Olympische Spelen, helaas", zegt de omroepbaas in De Telegraaf over We zijn er bijna! en Groeten van MAX, die vanwege de Spelen minder afleveringen tellen.

"Alles moet wijken voor sport, ook op Radio 1. Ik kijk graag naar sport, maar deze zomer wordt het wel heel erg uitgemolken", aldus Slagter. "Zelfs de Ronde van Boxmeer is onlangs breed uitgemeten. Van het skûtsjesilen zie je bijna niks, terwijl dat ook een echte sport is, met duizenden fans. Maar dan zonder de zwaarwegende belangen van sponsors als Coca-Cola of McDonalds." Omroep MAX brengt daar in het nieuwe seizoen verandering in met een documentaire over de Friese zeilwedstrijden.

Hoewel hij baalt van de sportzomer, is Slagter blij dat hij met zijn omroep bewijst dat 'lineair tv-kijken nog lang niet dood is'. "We zijn er bijna! trekt best veel mensen tussen de 20 en 49 jaar. Het is voor jongeren heel herkenbaar, hun ouders leven en denken ook vaak zo. En er is geen ruzie en gedoe. Even een rustpunt, terwijl de wereld in brand staat."

Jan Slagter baalt van sportzomer
Jan Slagter baalt van sportzomer (Foto: BuzzE)