Radicale imam verbannen uit Italië

De Italiaanse autoriteiten hebben de afgelopen week een radicale imam met een enkele reis op zak naar Marokko gestuurd. De 52-jarige Mohammed Madad werd door de plaatselijke sterke arm der wet uit zijn huis geplukt en naar Rome gebracht waar hij op een vlucht in de richting van Marokko werd gezet. De haatbaard is de komende 15 jaar persona non grata in Italië.

Madad, die eerder in het nieuws kwam vanwege het heugelijke feit dat hij een van zijn vier dochters Jihad had genoemd, stond bekend om zijn gewelddadige antiwesterse preken in de lokale moskee en het indoctrineren van jongeren met zijn Salafistische gedachtengoed, aldus onderzoekers van een antiterroristische instantie. Volgens dezelfde onderzoekers was Madad in staat tot het plegen van internationaal terrorisme.

De politie kwam de haatzaaier op het spoor na anonieme tips. Eerder dit jaar was Madad aangenomen als imam in een moskee in de gemeente Noventa Vicentina in de provincie Vincenza, een gemeenschap met een behoorlijke hoeveelheid moslims. Sinds begin 2015 werden al meer dan 100 verdachten van terroristische handelingen uit Italië gedeporteerd.