PlayStation VR vereist vijfenhalf vierkante meter ruimte

Volgens nieuwe door Sony uitgegeven documentatie vereist de aankomende PlayStation VR-headset ongeveer 5,7 vierkante meter ruimte. De PlayStation Camera, die benodigd is voor de headset, heeft een speelveld nodig van 3 bij 1.9 meter.

De FAQ van de uitgegeven brochure verklapt verder dat spelers 'te allen tijde moeten blijven zitten' en dat het gebruik van de PS VR beperkt moet worden tot de speelruimte. Ook moeten eventuele objecten binnen het speelgebied en iets daarbuiten verwijderd worden. Ook wordt erop aangedrongen dat consumenten de PS VR eerst uitproberen in de winkel alvorens op aanschaf over te gaan.

De PS VR heeft twee screen modes, een social screen mode en een cinematic mode. In social screen mode kunnen mensen die de bril niet dragen meespelen of meekijken wat de speler doet via de televisie. In cinematic mode kunnen gebruikers verschillende films bekijken op een groot scherm in een virtuele omgeving. De headset kan ook gebruikt worden om 360 graden beeldmateriaal te bekijken, zoals beelden die geschoten zijn met een panoramacamera.

De VR-headset van Sony heeft een extern processorkastje, grofweg ter grootte van een Nintendo Wii (ongeveer 14 bij 14 centimeter). De bril beschikt verder over een resolutie van 960x1080 met een refresh rate van 90 of 120 Hertz. Het gezichtsveld is ongeveer 100 graden (ter vergelijking: het menselijk oog heeft een gezichtsveld van zo'n 180 graden). Vanaf 13 oktober komt het chique speeltje in de winkels te liggen. Onze hands-on met de PlayStation VR kun je hier teruglezen.