vEL: Uitslag AZ Alkmaar - PAS Gianna

AZ is de eerste ploeg uit Nederland die wel op Europees niveau heeft weten te winnen. Het was niet groots, maar het uiteindelijke verdict was 1-0. Derrick Luckassen was de matchwinner. AZ had wel aanspraak op meer, maar speelde zeker in het tweede bedrijf ondermaats.

AZ kwam flitsend uit de startblokken en kwam via Alireza Jahanbaksh meteen tot een goede mogelijkheid. Ook Markus Henriksen, die verder weinig liet zien, kreeg een goede kans. Daarna begonnen de Grieken goed te verdedigen en waren de kansjes mondjesmaat. Opponent Gianna zelf creerde weinig, alleen na een fout van Luckassen leek het gevaarlijk te worden. Er werd echter afgefloten. De verdediger scoorde 10 minuten later echter uit een corner. Via Jahanbaksh was er ook een goede mogelijkheid, AZ drukte goed door. Helaas leverde dit geen zichtbaar resultaat.

In de tweede helft was de wedstrijd niet goed meer. Gianna verdedigde beter en AZ gaf ook geen kans weg. AZ werd ook niet meer gevaarlijk en dus bleef het 1-0. Een gunstige uitgangspositie voor de Alkmaarders in de return.

AZ

1 - 0

PAS Gianna

 36' Luckassen    
 
 Gele kaart: Vlaar, (AZ), Acosta, Karanikas, Tzimopoulos, (PAS Gianna)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 9.156
Arbiter: Gestranius
 
Opstelling:   Opstelling:
Rochet
Johansson
Luckassen
Vlaar
Haps
Henriksen
Wuytens
Van Overeem (Seuntjes/87)
Jahanbaksh (Garcia/63)
Weghorst (Friday/63)
Dos Santos
  Paschalakis
Karanikas
Tzimopoulos
Berios
Michail
Lopez
Kozoronis (Koutris/61)
Lila
Acosta
Giakos (Donis/74)
Ferfelis (Maboulou/50)