Pokémon Go-speler bereikt maximum level

Iemand heeft het maximum level, level 40, bereikt in de mobiele hitgame Pokémon Go. Hij speelde daarbij wel vals door gebruik te maken van scripts.

Het levelsysteem van Pokémon Go werkt op een dusdanige manier dat levelen exponentieel moeilijker wordt naarmate je de level-ladder beklimt. Vanaf level 30 vergt het ontzettend veel XP om een level hoger te komen, en om van level 39 naar level 40 te komen is maar liefst vijf miljoen XP benodigd - een tiende van de totale hoeveelheid XP om van level 0 tot level 40 te komen.

Het behalen van level 40 door Go-speler 'ra1ndr0pz', is niet helemaal eerlijk gegaan: hij maakte tijdens het spelen gebruik van een script dat er voor zorgde dat zijn personage automatisch praktisch al het werk deed en kocht daarnaast 125 Lucky Eggs, die de XP-vergaring gedurende 30 minuten verdubbelt. Wat dat betreft is het dus niet een echte prestatie, maar was het volgens ra1ndr0pz simpelweg 'een test om te kijken of het mogelijk is'. Spelers binnen de Pokémon Go-community vroegen zich al langer af wat er zou gebeuren bij het behalen van het maximale level.

ra1ndr0pz beklemtoont dat hij geen gebruik gemaakt heeft van Pokémon Gyms, omdat dat oneerlijk zou zijn naar andere spelers. Daarnaast hangt hij de app aan de wilgen en heeft hij ontwikkelaar Niantic verzocht om zijn account te verwijderen omwille het gebruik van cheats. Uiteindelijk bleek er betrekkelijk weinig te gebeuren bij het behalen van level 40. Net als met iedere level-up ontvangt de speler een bult aan items: 40 Ultra Balls, Max Potions, Max Revives, Razz Berries, 4 Incense, Lucky Eggs, Incubators en Lure Modules.

That's it. Geen Master Ball, niets. Het feit dat de speler opnieuw met items wordt beloond kan er natuurlijk wel op duiden dat er in de toekomst een hogere levelcap gaat komen. Niantic, de ontwikkelaar van de app, gaf tijdens hun persconferentie op Comic-Con afgelopen weekend nog aan dat de huidige content in Pokémon Go slechts 10% omvat van de totale geplande features. Genoeg Poké-meuk in de pijplijn dus.