Microsoft verlaagt opnieuw prijs Xbox One

In de Verenigde Staten heeft Microsoft opnieuw de prijs van de Xbox One-console verlaagd. In dit geval gaat het om een tijdelijke prijsverlaging 'zolang de voorraad strekt', en heeft alles te maken met de komst van de nieuwe Xbox One S.

De consoleprijs is verlaagd naar 249 dollar. De prijsverlaging geldt ook voor de combi-deals, zoals de Gears of War: Ultimate Edition-bundel, de witte Quantum Break-uitvoering en de Name Your Game-bundel, waarbij de consument een game naar keuze met de console kan bundelen.

Het is de derde prijsverlaging die Microsoft doorvoert binnen twee maanden. Eind mei werd de prijs permanent verlaagd van 349 dollar naar 299 dollar, en half juni nogmaals naar 279 dollar. Microsoft maakte geen europrijzen bekend, maar een aantal Nederlandse webshops, waaronder CoolBlue, heeft de prijs van een 'kale' Xbox One inmiddels ook op 249 euro gezet. Prijsverlagingen voor eerdergenoemde bundels zijn nog niet gesignaleerd in Nederlandse winkels.

Volgende week dinsdag komt officieel de Xbox One S uit. Die nieuwe, compactere versie van Xbox One S met allerlei extra's zoals UHD- en HDR-ondersteuning, komt in eerste instantie alleen uit in een 2TB-versie en gaat 399 euro kosten. In de weken daarna zullen ook de 1TB- en 500GB-versies uitkomen, voor respectievelijk 349 en 299 euro. De Xbox One S beschikt naast 4k-ondersteuning nog over een aantal andere verbeteringen. Voor de volledige specificaties kun je onze special over nieuwe Xbox-consoles nog even teruglezen.