Van Bronckhorst: "Ik denk dat ik dicht tegen de grens van ontslag aan zat"

Giovanni van Bronckhorst kende een lastig eerste seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord, hij vreesde zelfs een tijdje voor zijn ontslag. Feyenoord verloor gedurende afgelopen seizoen op een gegeven moment zeven wedstrijden op rij. Toch kwamen de Rotterdammers de vormcrisis te boven en sloot het seizoen af met winst van de KNVB Beker.

Van Bronckhorst heeft tijdens de periode van nederlaag nooit gedacht om de handdoek in de ring te gooien, vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Weglopen zit niet in mijn karakter. Je moet je energie stoppen in de dingen waar je invloed op hebt. Dat waren de trainingen en de interactie met de groep. Er was heel veel druk. Op mij, op het team, op de hele club. Het was moeilijk werken."

Toch is het niet zo dat de 41-jarige trainer niet getwijfeld heeft aan zichzelf. "We hebben wel eens in de trainerskamer gezeten met een gevoel van 'zeg het maar, want kun je nou nog meer doen?'. Je weet in voetbal dat de ommekeer een keer komt. Of jij nou de trainer bent of niet."

"Er kan altijd een tijd komen dat je niet meer verder kunt. Dat is óók het trainersvak. Dan word je ontslagen en mag de volgende het proberen. Ik denk wel dat ik dicht tegen die grens aan zat."

Van Bronckhorst dacht dat hij eruit zou vliegen. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Van Bronckhorst dacht dat hij eruit zou vliegen. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)