Ook familie George Harrison baalt van Trump

De nabestaanden van George Harrison balen van Donald Trump. De Republikeinse presidentskandidaat gebruikt in zijn campagne het Beatles-nummer Here Comes The Sun, dat werd geschreven door Harrison.

Nabestaanden van de in 2001 overleden gitarist van de Beatles noemen het 'ongeautoriseerde gebruik' van Here Comes The Sun 'beledigend'. "Dit gaat tegen onze wensen in", luidde vrijdag een bericht op Twitter.

Here Comes The Sun werd tijdens de Republikeinse conventie in Cleveland, Ohio gedraaid toen Trumps dochter Ivanka het podium op kwam lopen. De familie van Harrison is niet helemaal tegen het gebruik van nummers van de Beatles. "Als ze nou Beware Of Darkness hadden gekozen, hadden we misschien toestemming gegeven."

De nabestaanden van Harrison zijn niet de eersten die klagen over de muziekkeuze van Trump en zijn campagneteam. De familie van Luciano Pavarotti was niet blij toen ze hoorden dat Nessun Dorma te horen was in Cleveland. Queen is niet blij dat hun wereldhit We Are The Champions door Trump wordt gebruikt, r&b-groep The O'Jays hebben liever niet dat de Republikein hun Love Train laat horen.

Ook familie George Harrison baalt van Trump
Ook familie George Harrison baalt van Trump (Foto: BuzzE)