FOK! Wat een weer: tropendagen met kans op onweer

Vandaag loopt de temperatuur al snel op naar boven de 30 graden. In het zuidoosten van het land kan het zelfs 35 graden worden. In de loop van de dag neemt de kans op bewolking toe vanuit het zuidwesten en daarmee ook de kans op een onweersbui, later op de dag neemt die kans in het hele land toe. 

De wind draait in de loop van de middag van het zuidoosten naar het zuidwesten. Hierdoor koelt het gestaag enkele graden af. Aan de kust kan het vrij krachtig gaan waaien. 

Zonkrachtwaarschuwing
Het wordt vandaag zonkracht 7, wat zoveel inhoudt dat je binnen tien tot 15 minuten al kunt verkleuren en zeer snel verbrand. Het is dus aan te raden om je goed in te smeren. Zeker (kleine) kinderen en mensen met een lichte huid zijn vatbaar voor zonnebrand!. 

Zon op 05:43
Zon onder 21:48
Zonkracht

7 / 4

Nederland
 

Uitzicht in het Zwarte Woud (Foto: qltel)
Uitzicht in het Zwarte Woud (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1969 Landing van Apollo 11 op de maan.
1976 Het onbemande ruimtevaartuigje Viking 1 maakte een zachte landing op de planeet Mars.
1980 Na vijf keer tweede te zijn geworden won Joop Zoetemelk, als tweede Nederlandse wielrenner in de geschiedenis, de Ronde van Frankrijk.
1999 Na 38 jaar op de bodem van de Atlantische Oceaan te hebben gelegen, werd de ruimtecapsule van de Mercury MR-4 (Liberty Bell) geborgen door een team onder leiding van Curt Newport.
2009 Precies veertig jaar na de eerste mens op de maan lanceerde Google een maanversie van Google Earth, waarmee internetgebruikers het maanlandschap kunnen bekijken.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.