Hamilton overweegt dubbele motorwissel

Mercedes-coureur Lewis Hamilton overweegt ergens dit jaar een dubbele motorwissel te ondergaan. De bolide van de Britse Formule 1-coureur is sinds de race in Oostenrijk uitgerust met de vijfde turbo en hybrid energy recovery system, waardoor een straf onontkoombaar is.

Door alle zes motorcomponenten bij één race uit te laten komen op zeven, in plaats van de toegestane vijf, incasseert Hamilton weliswaar een enorme gridstraf. Door de regels hoeft de Mercedes-coureur dan echter slechts eenmaal achteraan te starten. Nadeel is dan wel dat als Mercedes verbeteringen aan een motorcomponent doorvoert Hamilton daar dit jaar geen gebruik meer van kan maken. Het grote voordeel is dat Hamilton, na de problemen van eerder dit jaar, wel voldoende motorcomponenten ter beschikking heeft om het jaar vol te kunnen maken zonder verdere straffen.

Hamilton is zelf met het plan van de dubbele motorwissel gekomen, maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff denkt niet dat het zover zal komen. Hij denkt dat er een kansje bestaat dat de Brit helemaal geen gridstraf hoeft te incasseren, maar dat deze kans slechts gering is.

Hamilton overweegt dubbele motorwissel
Hamilton overweegt dubbele motorwissel (Foto: ANP)