Nieuw boek René van der Gijp in september

Het nieuwe boek over René van der Gijp verschijnt op 13 september. Dit maakte Overamstel Uitgevers maandag bekend. De uitgifte stond oorspronkelijk gepland in mei, maar werd uitgesteld na het overlijden van René's levenspartner Daniëlle van Sijthoff. Sinds haar dood woont hun tienerzoon Nicky bij René.

Het boek met de titel De Wereld volgens Gijp is het langverwachte vervolg op de bestseller Gijp uit 2012. "Een boek over voetbal als troost", kondigt de uitgever aan. "Niet voor niets verbleef bestseller-auteur Michel van Egmond juist gedurende deze periode in zijn directe nabijheid".

"De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennismaken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen. In een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als troost."

In het boek zijn belangrijke bijrollen weggelegd voor onder anderen Ruud Gullit, Jan Boskamp, Rob Jansen, Maarten Spanjer en Mario Been. Met hen voerde René gesprekken die zijn opgetekend door Michel van Egmond.

Nieuw boek René van der Gijp in september
Nieuw boek René van der Gijp in september (Foto: BuzzE)