Bayern München weer lang zonder Robben

Een flinke tegenvaller voor Arjen Robben, aan de vooravond van een nieuw seizoen. De vleugelaanvaller moet zes weken toekijken. De Duitse kampioen meldt via de officiële kanalen dat Robben zondagochtend uitvoerig is onderzocht. Hij liep tijdens de oefenwedstrijd tegen Lippstadt (3-4 winst) een spierblessure in zijn rechterlies op. Daardoor kan hij eind augustus of begin september pas weer in actie komen.

Arjen Robben kampte vorig seizoen ook al geruime tijd met blessures. Daardoor kwam hij niet verder dan 22 optredens voor Bayern München, waarvan vijftien in de Bundesliga. De 88-voudig international scoorde in competitieverband vier keer, aanzienlijk minder dan de zeventien goals van een jaar eerder.

Door de nieuwe kwetsuur moet Robben in elk geval de eerste drie officiële duels van de Rekordmeister aan zich voorbij laten gaan. Bayern speelt op 14 augustus tegen Borussia Dortmund om de Duitse Super Cup. Vijf dagen later is een bekerwedstrijd tegen Carl Zeiss Jena en pas daarna volgt de eerste speelronde van de Bundesliga.

Robben op weg naar... een nieuwe revalidatie (PRO SHOTS/Witters)
Robben op weg naar... een nieuwe revalidatie (PRO SHOTS/Witters)