Eerste blik op It-remake toont beeld van Pennywise de clown

De remake van It zit er toch echt aan te komen. Nadat Bill Skarsgård gecast was als het bovennatuurlijke verschijnsel, heeft Entertainment Weekly nu de eerste foto van Skarsgård als de clown Pennywise.

It zal volgend jaar verschijnen, onder regie van Andrés Muschietti (Mama),  en Skarsgård is met gemak de bekendste naam in de cast. De film is een nieuwe verfilming van het boek van Stephen King, dat in 1992 werd verfilmd als miniserie. De titel verwijst naar een entiteit die een groep kinderen doodsangsten bezorgt, en vertelt over zowel hun jeugd als hun volwassen leven, wanneer het moment is aangebroken om terug te keren naar het stadje waar ze zijn opgegroeid en Pennywise voorgoed te verslaan.

"Het is zo'n extreem personage. Onmenselijk," zegt Skarsgård over zijn rol tegen EW. "Het gaat verder dan een sociopaat, want hij is niet eens menselijk. Hij is niet eens een clown. Ik speel slechts één van de wezens die Het creëert." De acteur was recentelijk te zien in Netflix-horrorserie Hemlock Grove en de derde Divergent-film, Allegiant.

Bill Skarsgård als Pennywise in It
Bill Skarsgård als Pennywise in It (Foto: Entertainment Weekly / Marco Grob)

It verschijnt in september volgend jaar.