FOK! Wat een weer..Wisselvallig

Goeiemorgen! Ook vandaag is het weer een wisselvallige dag in ons land. In Noord-Holland, de Wadden en grote delen van Friesland was het de afgelopen dagen overwegend droog met veel zon, dit tot frustratie van de buienliefhebbers aldaar. In het binnenland vielen soms wel fikse buien met alles erop en eraan, maar ik denk dat de kans op onweer en hagel vandaag niet zo groot meer is. Ook zullen de buien niet meer zo heftig zijn.

De droogste papieren zijn wederom voor het noordwesten, maar elders vallen er dus nog wel een paar buien. Later op de dag breiden de opklaringen die al langs de kust te vinden zijn zich verder uit over het land. Tegen de avond wordt het dan op de meeste plaatsen droog. Het is erg fris vandaag met temperaturen die amper 17 graden halen op de Wadden. In Limburg kan het nog net 20 graden worden, maar daarmee is alles gezegd. Ook de wind doet een duit in het zakje en komt uit het noordwesten. Langs de kust kan de wind zelfs kracht 6 bereiken. Geen echt aangename dag dus.

De komende dagen loopt het kwik gelukkig weer wat op, maar hoog zomerweer is nog steeds niet aan de orde. De weerkaarten wisselen elke dag nogal sterk, dus de verwachting is nog enigszins onzeker. Het lijkt er wel op dat het Azorenhoog de meeste invloed op ons weer gaat krijgen en de storingen die dan nog passeren zullen niet al te veel regen meer brengen.

De temperaturen komen wel weer boven de 20 graden uit. Gemiddeld wordt het rond de 21 graden.

Fijne donderdag!

Zon op 05:35
Zon onder 21:55
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

Kiwias stuurde via de fwapp de volgende, met recht schitterende, foto in! Dank je wel Kiwias en Naomi! Naomi en Ivan in de voortuin in het schitterende Monster

Naomi en Kiwias in de voortuin in het schitterende Monster.

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1223 Lodewijk VII werd koning van Frankrijk na het overlijden van zijn vader.
1933 In Duitsland werden alle politieke partijen behalve de NSDAP verboden.
1966 Richard Speck vermoordde 8 verpleegsters in Chicago, Illinois.
2002 Karsten Kroon won de 8e etappe in de Ronde van Frankrijk van St Martin-de Landeless naar Plouay.
2005 Een stroomstoring veroorzaakte het stilvallen van alle bedrijven op de Vondelingenplaat, waaronder de raffinaderijen van Shell.

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen.