Bondscoach Löw 2 jaar langer door bij Die Mannschaft

Bondscoach Joachim Löw en de Duitse bond DFB hebben besloten om de samenwerking met twee jaar voort te zetten. Löw is al sinds 2004 actief bij de Duitse bond en zal dat blijven tot en met het WK 2018 in Rusland. 

In 2006 nam Löw het stokje over van Jürgen Klinsmann, die in 2004 bondscoach was en Löw als assistent bij zich had. Sindsdien behaalde Duitsland bij elk toernooi minimaal de halve finale. Met als hoogtepunt de wereldtitel in Brazilië. 

Het EK van 2016 had Duitsland de Europese titel moeten opleveren, maar wederom slaagde de vechtmachine van Löw er niet in om met een EK-winst aan de haal te gaan. In de halve finale was Frankrijk met 2-0 te sterk. Meteen na de uitschakeling sprak de Duitse bond vertrouwen uit in Löw. Na het verwerken van de teleurstelling heeft Löw alle vertrouwen in een volgende succesvolle periode bij Die Mannschaft. 

In de eerste evaluatie sprak Löw uit dat hij genoeg potentie in de spelersgroep ziet en dat hij deze graag verder wil ontwikkelen. Na de zomerstop zal er verder geëvalueerd worden over het eindtoernooi in Frankrijk. 

Joachim Löw langer bondscoach bij Duitsland (Pro Shots / Action Images)
Joachim Löw langer bondscoach bij Duitsland (Pro Shots / Action Images)