Rocket League krijgt microtransactie-kratten

Naast games zoals Team Fortress 2 en Counter Strike: Global Offensive, zal ook Rocket League straks een krat-systeem krijgen die met microtransacties opengemaakt kunnen worden.  Een gebruiker op Reddit vond na wat spitten een afbeelding van de kratten, en vice president van Psyonix Jeremy Dunham heeft bevestigd dat de kratten echt zijn.

Psyonix probeert Rocket League-spelers gerust te stellen door zo transparant mogelijk te zijn waar de kratten voor gebruikt gaan worden. Volgens Dunham zullen de microtransacties gebruikt gaan worden voor de prijzenpotten van esports-wedstrijden van Rocket League, en zullen ze alleen cosmetische items bevatten zodat spelers geen oneerlijk voordeel krijgen wanneer ze hun portomonnee trekken. Ook heeft Dunham integratie met de Steam Market uitgesloten, met als reactie "dat we bewust zijn van de problemen ontrent gokken door derden met comestische items op de Steam-marktplaats". 

Hiermee verwijst Dunham naar het gok-debacle rondom de wapenskins van Counter Strike: Global Offensive, wat vorige week uitlekte. Hieruit bleek dat twee prominente YouTubers onder de naam ProSyndicate en TmarTn het gokken van wapenskins promoten bij een loterij waar zij een aandeel in hadden, en waarbij zij ook videos publiceerden op hun kanaal van trekkingen die vooraf bepaald waren. Momenteel wordt geken of ProSyndicate en TmarTn vervolgd kunnen worden voor het promoten van gokken onder minderjarigen en belangenverstrengling.

Dunham zegt ook dat systeem volkomen optioneel is en notificaties uitgezet kunnen worden met één simpele muisklik. Ook zal het geen invloed hebben op de droprates van de huidige items.

Rocket League is speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Rocket Leauge
Rocket League krijgt microtransactie-kratten