Dumoulin hoopt op extra dagzege in Tour

De Tour de France gaat morgen weer verder. Tom Dumoulin won afgelopen zondag de heroïsche koninginnenrit naar Andorra Arcalis. De Nederlander van Team Giant-Alpecin zou La Grande Boucle aanvankelijk niet rijden, maar hoopt nu op een tweede dagzege.

"Het leven van een Touretappe-winnaar is mooier, je praat nu met een blijer mens", liet Dumoulin tijdens de presentatie van de nieuwe hoofdsponsor van zijn wielerploeg weten. Na dit seizoen wordt Team Giant-Alpecin getransformeerd tot Team Sunweb, zo maakte manager Iwan Spekenbrink vandaag bekend.

Dumoulin zou in eerste instantie actief zijn in de Ronde van Polen, maar door problemen in de Giro d'Italia koos hij uiteindelijk toch voor de Tour de France. Toch blijft zijn focus ook op de Olympische Spelen liggen. "Mijn doel is Rio, dat heb ik steeds gezegd, maar ik wilde er wel staan in alle andere wedstrijden. Daar ben ik nu goed mee bezig."

Het zou dus zomaar kunnen, dat Dumoulin in één van de komende twee tijdritten nog eens flink gas wil geven. "Ik ben scherp de Tour in gegaan, zo probeer ik ook naar het einde te gaan, richting de Spelen. Maar nu de druk helemaal is verdwenen, zie ik meer mogelijkheden voor de rest van de koers. Ik wil gewoon zien wat er nog meer in het vat zit. Nee, de rit naar de Mont Ventoux niet, die zit daags voor de tijdrit. Het lijkt me mooier naast een gewone etappe ook een race tegen de klok te winnen."