Pellè kiest voor Aziatische miljoenen en laat Feyenoord-kassa rinkelen

Graziano Pellè verlaat na twee seizoenen de Premier League. De Italiaanse aanvaller kiest voor een lucratief avontuur in China. Naar verluidt gaat de oud-speler van onder meer Feyenoord en AZ maar liefst veertig miljoen euro ten tijde van zijn 2,5 jaar durend contract verdienen.

Na twee seizoenen en het vertrek van manager Ronald Koeman gingen er steeds meer geruchten dat Pellè zou vertrekken. Een stap naar Everton behoorde naar verluidt tot de mogelijkheden, maar ook Chelsea werd genoemd als nieuwe club.

Afgelopen weekeinde bleek echter dat er een Chinese club achter zijn handtekening aanzat en dat gerucht bleek te kloppen. Shandong Luneng maakt maandagmiddag namelijk bekend dat Pellè een contract heeft getekend bij de nummer voorlaatst van de Chinese Super League.

Feyenoord profiteert ook van de transfer van de Italiaans international. Shandong Luneng maakt volgens diverse media ruim vijftien miljoen euro over aan Southampton, maar een deel daarvan gaat naar Rotterdam. Technisch directeur Martin van Geel bedong in 2014 namelijk tien procent van een mogelijke transfersom, toen Pellè Feyenoord verruilde voor The Saints.