Mobiele Pokémon GO binnenkort ook in Nederland uit

Pokémon Company International en Niantic, Inc. maken bekend dat Pokémon GO vanaf vandaag beschikbaar is in de App Store en Google Play in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Het mobiele spel komt binnenkort naar Canada, Europa en Zuid-Amerika.

In Pokémon GO kunnen spelers over de hele wereld hun omgeving verkennen om wilde Pokémon, die zich te midden van ons hebben verstopt, te vinden en te vangen. Sommige wilde Pokémon verschijnen in hun natuurlijke omgeving. Pokémon van het Water-type kunnen bijvoorbeeld opduiken bij meren en oceanen. Zodra spelers een Pokémon hebben ontmoet, kunnen zij deze vangen door met het scherm van de telefoon een Poké-bal te gooien. Poké-ballen en andere speciale items zijn te vinden in PokéStops op interessante plaatsen, zoals openbare kunstwerken, historische herkenningspunten en monumenten.

In-app aankopen zijn beschikbaar voor fans die hun Pokémon GO-beleving nog verder willen verbeteren. Spelers kunnen PokéCoins kopen, het in-game geld van Pokémon GO. PokéCoins kunnen vervolgens worden ingewisseld tegen power-ups en extra items.

Pokémon GO Plus is een draagbaar accessoire waarmee Pokémon GO-spelers van het spel kunnen genieten zonder op hun smartphone te kijken. Dit optionele apparaat maakt via Bluetooth verbinding met de smartphone en houdt de speler met een led en trillingen op de hoogte van gebeurtenissen in het spel. Bovendien kunnen spelers Pokémon vangen of andere eenvoudige acties uitvoeren door op de knop van het apparaat te drukken.