Zwarte Piet krijgt zes jaar gevangenisstraf

Een man die eind november 2014 verkleed als Zwarte Piet een overval pleegde op een tankstation in Borne (Overijssel) is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstrafje van zes jaar. De uitspraak staat gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Bij de overval werd een medewerkster van het tankstation door de 20-jarige overvaller met een houten knuppel op het hoofd geslagen. De vrouw liep hierdoor een blijvend hersenletsel op. Een paar dagen na deze overval overviel de man een tankstation in Hengelo. Een tweede verdachte, een 21-jarige man die betrokken was bij de voorbereiding van de overval en die bij de overvallen op de uitkijk stond, moet vijf jaar de gevangenis in.

Toen de man begin dit jaar werd aangehouden bekende hij de dader te zijn van de gewelddadige berovingen. De man gaf aan dat hij gokschulden had en zodoende geld nodig had. De eigenaar van het tankstation krijgt ook een schadevergoeding van 22.000 euro. De vrouw, die aan de beroving een blijvend hersenletsel overhield, krijgt een tegemoetkoming van iets minder dan 6400 euro.