Tanken buiten snelweg loont vrijwel overal

Het stoppen bij een tankstation buiten de snelweg loont vrijwel altijd. Vooral in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland kunnen vakantiegangers geld besparen door van de snelweg af te gaan om te tanken en een consumptie te nuttigen.

Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde steekproef van de ANWB Kampioen. Het blad stuurde een medewerker langs 150 tankstations in negen vakantielanden.

De ANWB berekende van ruim honderd tankstations een totaalprijs van een volle tank (40 liter benzine) plus een paar snacks . De verschillen tussen de landen en de pompen binnen een land zijn groot. Zo was het duurste pompstation in Italië 35,50 euro duurder dan het goedkoopste in Luxemburg.

Prijsverschil
Het prijsverschil van een litertje brandstof tussen de duurste en de goedkoopste pomp binnen één land liep in Frankrijk op tot 21 cent, 26 cent in Duitsland en 37 cent in Italië.

Snacks en drankjes zijn altijd veel goedkoper buiten de snelweg. Zo noteerde de ANWB-medewerker 4,95 euro voor een cappuccino in Zwitserland en 5,49 euro voor een doos Pringles in Oostenrijk.

Tanken buiten snelweg loont vrijwel overal
Tanken buiten snelweg loont vrijwel overal (Foto: ANP)