EK: Uitslag Portugal - Wales

Portugal heeft de finale van het Europees kampioenschap voetbal bereikt. Ze versloegen Wales in de eindstrijd met 2-0, de eerste overwinning in de reguliere speeltijd. Het spel in de tweede helft was sterk. Wales kreeg vrijwel geen kansen terwijl Portugal aan twee goals kwam.

Het begin van de wedstrijd was weer niet om over naar huis te schrijven. Na 16 minuten was er een kansje, waarbij Mario voorlangs schoot. Het grootste gevaar kwam in de 22e minuut, toen Gareth Bale van afstand vrij kon schieten. Hij deed dit echter recht in de handen van doelman Rui Patricio. Verder was er niet veel te melden over een opnieuw abominabel schouwspel van het Portugese elftal.

Vroeg in de tweede helft viel dan toch de goal. Cristiano Ronaldo kopte een corner binnen nadat hij het hoogst kwam van iedereen. Meteen later was het ook maar 2-0, toen Ronaldo een bal voorlangs schoot maar Nani hem binnen kon werken. Even later schoot Joao Mario bijna raak voor Portugal uit een rebound, maar hij vergat de bal even tussen de palen te plaatsen. Toch leek de voorsprong geruststellend. Portugal was namelijk de enige ploeg die echt kansen kreeg. Er kwam opnieuw een kopkans voor Ronaldo met nog 20 minuten te gaan, maar deze keer ging hij in de handen van de doelman. Nog een kans kwam er na balverlies van Bale, maar de doelman van Wales kon nog net redden en liet Wales nog met enige hoop.

Zo ging Portugal dus door naar de finale. Zij zullen Duitsland of Frankrijk treffen. In die wedstrijd lijkt het er toch op dat ze een stuk sterker zullen moeten spelen dan de afgelopen maand, want behalve in de tweede helft van deze wedstrijd hebben de Portugezen toch wel weinig laten zien.

Cristiano Ronaldo kopt de 1-0 binnen - Pro Shots/Action Images